mandag den 28. november 2011

Vigtige ting jeg har lært...

Åhh ja jeg bliver så babyvis og vil nu tilslutte mig klanen af mødre, der glædeligt deler af gode råd - også til dem der IKKE har bedt om det, og højst sandsynligt er ligeglade...


1. Saltvandsbryster er IKKE et hit når man ammer! 
Aldrig er jeg kommet så hurtigt i vandet og så hurtigt op. Ferie på Kreta 2011, og jeg ville lige i vandet inden Hektor vågnede. Lyndukkert som jeg hurtigt fortrød. Hektor var sulten da han vågnede, og jeg måtte diskret prøve at hive brystet ud af den våde bikini, og erfarede hurtigt at lækre mælkefyldte bryster dyppet i middelhavets salte vand ikke er nam nam for en baby. Måtte tænke hurtigt - åbne en vandflaske, hælde vand på brysterne og vupti - tørre, tørre, tørre - bryster klar til servering.

Og så får I da lige et lille billede af strandtrolden... (inden han fik saltvandsbryster serveret!)
2. Husk at tage underbukser af når du skal tisse!
Lad vær med at stresse helt overdrevet meget når bebs græder og du skal tisse inden en barnevognstur. Det er så dumt ikke at nå og få underbukserne af.

3. Husk at tage bukser på når du skal ud af døren og gå tur med barnevogn!
Lad vær med at stresse helt overdrevet meget når bebs græder og du skal pakke dig selv sammen efter bebs er klar. Det er ikke super smart at gå i super bedst uden bukser på.

4. Husk at tjekke at hjulene på barnevognen sidder rigtigt på
Det er ikke det fedeste at tage sit mest tjekkede tøj på og lege "Se mig jeg er på barsel og har overskud til at have lækkert tøj på, som jeg allerede kan passe efter fødslen, mens jeg drikker økologisk ammethe i min take-away kop" og så falder det ene hjul af på vejen så barnevognen tilter. Den ene hånd må holde vognen oppe så Hektor ikke falder ud mens den anden må lege teknikker! Jeps det så meget tjekket ud...

5. Husk ikke kun at bruge penge på bebsen. 
En baby er faktisk en oplagt mulighed til at forkæle sig selv med fx en Iphone: så moderen kan følge med i virkeligheden mens hun ammer, Lækkert overtøj: så moderen kan se bare nogenlunde godt ud på de mange barnevognsture, Lækre sko/støvler: så moderen kan have noget godt og gå i, og som samtidig egner sig til at blive vist frem i centre, cafe mm. Delikate økokager og alt for dyre økobrød hos de mange alt for fancy bagere på Nørrebro: moderen skal jo helst spise økologisk så baby får det bedste af det bedste til mælken.


6. Øl er bare godt
Og få faktisk en til at slappe af efter 4 måneder uden søvn. Og så er det vist også godt for mælkeproduktionen... eller er det kun hvidt øl?

1 kommentar:

  1. Haha, ja, man gør sig nogle gode erfaringer hen ad vejen... Men den med underbukser/manglende bukser har jeg heldigvis til gode! ;-)

    SvarSlet