tirsdag den 7. juni 2011

Nu på barsel... med vellykket barselskage

Hold da op hvor går tiden hurtigt. Underligt med tid, det føles som meget lang tid siden der var to streger på graviditetstesten, og samtidig er de sidste mange måneder fløjet af sted. Og nu er jeg pludselig gået på barsel.Gået på barsel... det lyder meget voksent! Og det lyder som om man er nået til et punkt hvor man er klar til at føde (kan man mon blive det?) og har styr på alt, så den lille kan melde sin ankomst. Men det er nok bare en forestilling (har vist læst lidt for mange graviditetsblade). Seks uger til termin - (plus-minus) seks ugers barsel. Nu må vi hellere få gjort klar, købt det sidste og indrettet til det lille nye menneske. Glæder mig faktisk til at kunne begynde at forberede mig på det nye liv både mentalt og praktisk, eller i hvert fald prøve på. Og så skal Kim og jeg sove længe, gå i biffen, på cafe, ud og spise og dyrke den sidste tid som to.

Barselskage skal der til... Lækre gulerodsmuffins ala Solveig til kollegaerne på solkampagnen



Opskrift:
200 gr. lys røsukker
50 gr. brun farin
2 dl. olie
2 1/2 æg
200 gr. mel
Ca. 1/4 spsk. kanel (mere hvis du elsker kanel)
Ca. 1/4 spsk. kardemomme (lidt mere skader ikke)
3/4 tsk. fin salt
1 1/3 tsk. bagepulver
1/2 spsk. Kakaopulver
230 gram gulerødder (fintrevne)
hakkede valnødder og hasselnødder efter smag
Lidt rosiner (hvis man er til det i bagværk  smager skønt i disse muffins)
50-100 gr. hakket mørk chokolade

pisk al sukker og olie godt. Tilsæt æg lidt af gangen og pisk godt. Sigt mel, kanel, kardemomme, bagepulver, salt og kakaopulver i lidt af gangen. Vend gulerødder, nødder og chokolade i dejen. bag i muffinsforme (gerne metalform med papirsforme i). Bag ved 175 grader i 20-30 min.

Frosting:
200 gr. neutral flødeost (køb ikke light da det nemt bliver for vandet)
Flormelis (smag dig frem)
1-2 tsk. vaniljesukker
revet citrinskal fra en økologisk citron
lidt citronsaft efter smag

lav frosting og opbevar på køl. Smøres på lige inden kagerne serveres. Pynt med små marcipan gulerødder eller hakkede valnødder og revet citronskal. Køb enten gulerødder ved en bager eller kagebutik, eller lav dem selv ud af fondant som er nemt at arbejde med.

Barselsbuket fra kollegaerne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar