mandag den 13. juni 2011

Verdens bedste brownie

Martas favoritkaka - kladkaka a' la Pensionat Söderåsen med et touch af Solveig

Da jeg i starten af året var på vandretur med min mor, boede vi på et herligt pensionat, hvor værterne hver dag kom med nybagt kage. Den sidste dag serverede de Martas favoritkage (en fireårig sød lille pige). Verdens bedste brownie. Fik lokket opskriften ud af dem og har efterfølgende leget lidt med den. Så til alle andre brownie elskende mennesker - her er opskriften.


2 æg
3 dl. sukker
1 1/2 tsk. vaniljesukker
1 knivspids salt
4-5 spiseskeer mørk kakaopulver
1 1/2 dl. mel
100 gram smør
1/2 tsk. bagepulver

Ekstra gode sager til at pifte kagen op:
Hakkede valnødder (en klassiker der altid holder til brownie)
Hakkede hasselnødder
Lidt kanel og kardemomme (kan virkelig anbefales)
Revet citron eller appelsinskal (frisker kagen op)

Fremgangsmåde:
sæt ovnen på 150 grader
smelt smørret i en gryde ved svag varme
pisk sukker, æg og smør godt
tilsæt øvrige ingredienser
hvis du vil have nødder eller andet i, vendes dette i herefter
held dejen i en rund springform og bag i ovnen i 35-40 min. Tag tagen ud og lad den hvile lidt før du tager den ud af formen.Kagen egner sig virkelig godt til at lave dagen før den skal bruges så den kan stå og samle sig og få den rigtige brownie konsistens.

Sigt evt. lidt flormelis udover kagen og server med lækker vaniljeis (prøv Hansens vanilje flødeis), friske jordbær og mynthe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar